Talousalue pähkinänkuoressa

Etelä-Suomessa, pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä, sijaitseva talousalueemme muodostuu Hyvinkään ja Riihimäen kaupungeista sekä Hausjärven ja Lopen kunnista. Alueellamme ja sen vaikutusalueella on noin 120000 asukasta ja 5600 yritystoimipaikkaa. Sijaintimme Suomen kasvukäytävällä, erinomaisten ja monipuolisten liikenneyhteyksien varrella mahdollistaa ihmisten, tavaroiden ja palvelujen tehokkaan sekä sujuvan liikkumisen.

Alueellemme tunnusomaista on monipuolinen teollisuus, erityisesti teknologiateollisuus. Tunnetut vientiyritykset työllistävät ja luovat alueellemme menestystä ja uutta liiketoimintaa. Vahvuutemme on IoT-osaaminen. Alueellamme arvostetaan yrittäjyyttä ja mahdollistetaan uusien liiketoimintojen kehittäminen – yrityspalvelumme toimivat. Kaksi ammattikorkeakoulua ja ammatillinen oppilaitos turvaavat osaavan työvoiman myös tulevaisuudessa.

Arkemme on sujuvaa. Palvelumme toimivat ja alueellamme on loistavat mahdollisuudet viettää vapaa-aikaa, harrastaa monipuolisesti ja toteuttaa itseään. Luontomme on vertaansa vaille, kaipasitpa sitten vettä, jylhiä erämaisemia tai harjujen huminaa.

Haluamme luoda uusia kontakteja ja rakennamme yhteistyötä. Uskomme, että yhdessä ja tekemällä saavutamme enemmän. Alueellamme riittää halua ja rohkeutta panostaa tulevaisuuteen. Luomme tulevaisuutta yhdessä.

Hyvinkää

Yhteispelillä yritysten kanssa

Hyvinkään ylivertaiset yhteydet ovat kaupungin vahvuus, joka on kautta historian tuonut kaupunkiin uusia yrityksiä ja asukkaita. Yrityskannasta on kasvanut monipuolinen verkosto, joka vetää puoleensa uutta osaamista, yrityksiä ja toimialoja. Kaupunki tunnetaan lukuisista, kansainvälisesti tunnetuista yrityksistään, joista teknologiateollisuutta edustavat Kone ja Konecranes ovat kärkinimiä.

Hyvinkään kaupunki on ottanut vahvan roolin yritystoiminnan mahdollistajana. Nämä näkyy aktiivisessa ja ketterässä kaavoituksessa mahdollistaen uusien liiketoimintojen, yritysten, työpaikkojen syntymisen ja väestön kasvun.

Hyvinkäätä kehitetään niin, että arki on sujuvaa ja kuntalaiset viihtyvät kaupungissa. Kaupungissa on kauniita ja turvallisia asuinalueita erilaisiin tarpeisiin ja runsaasti vaihtoehtoja harrastaa ja nauttia monipuolisista kulttuurielämyksistä. Kaupunki on kasvamassa yhdeksi Suomen merkittävimmistä elämyspalvelujen tapahtuma- ja festivaalikaupungiksi.

Hyvinkäällä pelataan samaa peliä yritysten kanssa.

Kuva: Elokuvafestivaali Red Carpetin klubi-ilta Villatehtaalla, Hyvinkää, kuvaaja Henni Hyvärinen

Ota yhteyttä:
Annukka Lehtonen, liiketoimintajohtaja
+358 50 592 2768, annukka.lehtonen(at)hyvinkaa.fi

Riihimäki

Elinkeinoelämän ja osaajien kohtaamispaikka

Riihimäen vahvuus on sijainti. Rautatieasema on keskeisessä roolissa, sillä Riihimäki on syntynyt rautateiden risteykseen. Kaikki tärkeät palvelut ovat alle viiden kilometrin säteellä rautatieasemasta ja yli 90 % riihimäkeläisistä asuu noin kolmen kilometrin säteellä rautatieasemasta. Tiivis kaupunkirakenne mahdollistaa pienen hiilijalanjäljen.

Riihimäki tunnetaan ennakkoluulottomana yritysten, kulttuurin ja teknologian kotikaupunkina, jonka vahvuutena on robotiikkaan ja teatteriin erikoistunut koulutus. Riihimäki haluaa rakentaa kaupunkia, joka toimii aktiivisesti yritysten ja oppilaitosten toimintaedellytysten kehittämisessä, ja joka hankkii uusia yrityksiä.

Riihimäelle on kehittynyt vahva kiertotalousklusteri Fortumin ympärille. Yhä useampi teollinen yritys voi hyödyntää täydellistä jätteiden kierrättämistä. Yritysystävällisyys näkyy kaupungin kyvyssä tehdä nopeita ja joustavia päätöksiä sekä tonttien ja toimitilojen saatavuutena.

Riihimäen elinkeinorakenne on hyvin monipuolinen, sisältäen muun muassa korkean teknologian, ICT- ja ympäristöalan yrityksiä, metalli-, elintarvike- ja sahateollisuutta.

Kuva: Rohkea viestinviejä Rico-robotti, Riihimäki

Ota yhteyttä:
Mika Herpiö, elinkeinojohtaja
+358 40 500 3345, mika.herpio(at)riihimaki.fi

Hausjärvi

Tavoitteena ripein ja elinvoimaisin kunta

Hausjärvi on maakunnallisesti vetovoimainen yritys- ja asuinpaikka. Monipuolinen tonttitarjonta ja neljä elinvoimaista taajamaa mahdollistavat luonnonläheisen ja turvallisen asumisen edellytykset. Hyvä saavutettavuus luo erinomaiset edellytykset työllistymiselle ja yrittämiselle.

Esimerkiksi yritysalue 54 tarjoaa monipuoliset yrittämisen mahdollisuudet kantatien 54 varrella. Yritysalue on loistavalla paikalla tarjoten yrityksellesi loistavat mahdollisuudet. Yritysalueelta on Lahteen 45 km ja Helsinki–Tampere moottoritielle vartin matka. Yritysalueella on kaavoitettuja yritystontteja yhteensä 13,4 ha. Rakennusoikeutta alueella on liki 65 000 kerrosneliömetriä.

Toinen Hausjärven yritysalue on noin viiden minuutin päässä moottoritiestä Ryttylässä. Yritysalue Kauppakuja Ryttylä sijaitsee Helsinki–Tampere moottoritien läheisyydessä. Alue antaa yrityksellesi mahdollisuuden toimia loogisesti keskeisellä paikalla. Alueella on yhdeksän tonttia muodostaen yli 5 ha pinta-alan ja tarjoten rakennusoikeutta yli 20 000 kerrosneliömetriä.

Yrittäjäystävällisyys näkyy päätöksenteon ketteryydessä ja nopeudessa sekä monipuolisessa tonttitarjonnassa. Hausjärvi tarjoaa yrityksellesi loistavat menestymisen mahdollisuudet Suomen kasvukäytävässä!

Kuva: Mommilanjärven soutu, Hausjärvi

Ota yhteyttä:
Pekka Määttänen, kunnanjohtaja
+358 40 7676488, pekka.maattanen(at)hausjarvi.fi

Loppi

Mahdollistamme monipuolisen yritystoiminnan

Hankimme maata tulevaisuuden tarpeet ennakoiden, kaavoitamme aktiivisesti, kehitämme yritystoiminnan edellytyksiä (mm. Silmänkannon yritysalue), tuemme osaamisellamme ja verkostoillamme elinkeinoelämän hankkeita (mm. Räyskälä ja AirPark-hanke), huomioimme elinkeinoelämän tarpeet palvelutuotannossamme, innostamme ja tuemme nykyisiä ja uusia yrittäjiä uusiin elinkeinoihin ja tuemme luonnon kestävää tuotteistamista.

Kuva: Räyskälän ilmailukeskus, Loppi, kuvaaja Kare Asp

Ota yhteyttä:
Mikko Salmela, kunnanjohtaja
+358 19 758 6001, mikko.salmela(at)loppi.fi

#1 – IOT

#2 – Yhteydet

#3 – Yritykset

#4 – Koulutus

#5 – Kasvukäytävä

#6 – Asuminen ja vapaa-aika

#7 – Verkostot

#8 – Kehittämispalvelut

#9 – Investoinnit

#10 – Julkiset palvelut