10 hyvää syytä investoida Hyvinkään–Riihimäen talousalueelle

#1 — Teemme IoT:stä menestystä

Hyvinkään–Riihimäen talousalueelle on keskittynyt maailmanluokan nostamiseen ja siirtämiseen erikoistunutta IoT:n huippuosaamista.

Talousalueen erityisosaaminen painottuu nostamisen ja siirtämisen liiketoimintoihin. Ns. Koneen mäellä on lähes 3 000 asiantuntijan, suunnittelijan ja tuotekehittäjän keskittymä koostuen Koneen, Konecranesin ja erilaisten insinööri- ja suunnittelutoimistojen verkostosta.

Tätä teknologiateollisuuden keskittymää täydentävät alueen innovatiiviset startup-yritykset, esimerkiksi IoT-startup Small Data Garden ja muut huippuosaamisen yritykset. Laaja-alaiset oppilaitokset täydentävät verkostoa. Yritysten uusia ratkaisuja kehitetään ja testataan ennakkoluulottomasti myös kuntien ja julkisten toimijoiden kanssa sekä linkittäytymällä kansainvälisiin verkostoihin.

Alueen huippuresurssien ja ainutlaatuisen yhteistyön ansiosta olemme tuotekehityksen kärjessä ja luomme maailmanluokan innovaatioita. Voimmekin ylpeinä sanoa ”We Master IoT”.

Kuva: Kone Oyj

#2 — Yhteytemme maailmalle ja kotimaahan toimivat

Talousalue sijaitsee metropolialueella ja valtakunnan pääväylät kulkevat alueella mahdollistaen helpon pääsyn satamiin, lentokentälle ja markkinoille.

Hyvinkään–Riihimäen talousalue sijaitsee pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä, juuri sopivasti poissa ruuhkista ja edullisemman asumisen ja yritystoiminnan vyöhykkeellä sekä Suomen ainoan todellisen kasvukäytävän varrella. Logistinen asema on ylivertainen, kulkevathan E12-/3-moottoritie, päärata ja niitä risteävät Kehä V (vt. 25) sekä kt-54 alueellamme. Kansainvälinen lentokenttä on 40 minuutin ajomatkan päässä ja merkittävimmät vientisatamat helposti saavutettavissa. Kehittyneet rautatieyhteydet Kiinaan mahdollistavat nopeat kuljetukset.

Alueemme kaikki kunnat ovat varautuneet kasvuun ja yritysten tonttitarpeisiin hyvien ja sujuvien kulkuyhteyksien varrelta. Hyvinkää mahdollistaa kasvun yrityksiä kiinnostavan Kehä V:n varrella ja Riihimäki E12:n ja 3-moottoritien varrella. Hausjärvi ja Loppi täydentävät tonttitarjontaa kt-54-ydinalueilla.

Hyvät junayhteydet mahdollistavat vaivattoman pendelöinnin ja hyvät tietoliikenneyhteydet ovat itsestäänselvyys.

#3 — Yrityksemme ovat hyvässä nosteessa

Kansainväliset yrityksemme menestyvät. Tätä menestystä tekevät huipputeknologiaan erikoistuneet osaamiskeskittymämme ja tukee monipuolinen elinkeinorakenne sekä työn tekemiseen ja alueeseen sitoutunut työvoima.

Hyvinkään–Riihimäen talousalueen kasvun moottori on sen monipuolinen yrityskanta. Alueelle on keskittynyt huippuyrityksiä, jotka puolestaan vetävät puoleensa uutta osaamista ja yritystoimintaa. Moni näistä yrityksistä näyttelee merkittävää osaa luettaessa Suomen vientitilastoja ja bkt-lukuja. Tunnetuimmat teollisuusyritykset ovat Kone Oyj, Konecranes Oyj, Reka Kaapeli Oy, Fortum Waste Solutions Oy, Kumera Oy, Valio Oy ja Sako Oy. Talousalueella on noin 5 600 yritystoimipaikkaa.

Oy Aga AbAhlsell OyAlteams OyALTEN FinlandBeckhoff Automation OyBroman Group OyCGI Suomi OyDelfort (Tervakoski Oy)Elfving Opasteet OyEtteplan Design Center OyFescon OyFortum Waste Solutions OyGraham Packaging Company OyHankkija OyHF-Autohuolto OyHR-Palvelut OyHTM Yhtiöt OyHyvinkään Tieluiska OyJoutsen Finland OyKallioinen Yhtiöt OyKiertokapula OyKirjavälitys OyKONE OyjKonecranes OyjKuljetus ja maansiirto Viita OyKuljetusliike Armas Kaajaluoma OyKumera OyLaatukoru OyLundia OyMetsi OyMillog OyMyllyn Paras OyNOTE Hyvinkää OyOitti Tools OyOnninen OyPERI Suomi Ltd OyPivatic OyPremix OyReka Kaapeli OyRexel Finland OyRTA-YHTIÖT OYRTV-Yhtymä OySacotec Components OySaint-Gobain Finland OySako OySinituote OyXSKS Connecto OySuomen Kerta Oy – Havin kynttilätehdasTibnor OyTilipalvelu Rantalainen OyValio OyVentoniemi OyVersowood OyWürth Oy

Kuva: Konecranes Oyj

#4 — Koulutamme ammattilaisia yritysten tarpeisiin

Alueellamme toimii kaksi ammattikorkeakoulua ja yksi ammatillinen oppilaitos tuottaen asiantuntijoita ja osaavaa työvoimaa.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK kouluttaa uusia, osaavia insinöörejä teknologiateollisuudellemme. HAMK tekee soveltavaa tutkimusta ja kehitysprojekteja yritysten ja yhteisöjen kanssa. HAMKin laadunvarmistusjärjestelmä sai Suomen korkeakouluista ensimmäisenä parhaimman kokonaisarvioinnin.

Laurea ammattikorkeakoulussa keskeisessä osassa ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit ja kehittämistehtävät. Laurea Hyvinkää on innovatiivisten oppimisympäristöjen kampus: Simulaatiosairaala, P2P (Peer to Peer) on liiketalouden moderni ja kansainvälinen oppimisympäristö. InnoVillan yrittäjyysosaamista kehittävässä oppimis- ja kehittämisympäristössä voi kehittää omaa liikeideaa tai jo olemassa olevaa yritystä yhdessä monialaisen asiantuntijaverkoston kanssa.

Hyria koulutus tarjoaa ammatillista koulutusta niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Valikoimassamme on runsaasti tutkintoja useilta aloilta, näiden lisäksi tarjoamme runsaasti erilaisia lyhytkoulutuksia. Tiivis yhteistyö alueen elinkeinoelämän kanssa takaa, että opiskelu on käytännönläheistä ja monipuolista. Vuosittain tuhannet opiskelijat ja lukuisat työyhteisöt hyödyntävät kattavaa valikoimaamme oman osaamisensa kehittämiseksi. Hyria kouluttaa osaavaa työvoimaa työelämän tarpeisiin.

Kuva: Hyvinkään kampus, simulaatiosairaala, Laurea

#5 — Olemme kehityksen keskiössä

Toimimme ja elämme pääkaupunkiseudun tuntumassa, maamme valtaväylien varrella ja Suomen vetovoimaisella kasvukäytävällä.

Hyvinkään–Riihimäen talousalue sijaitsee Suomen kasvukäytävällä, joka on Suomen talouskasvun ja kilpailukyvyn ydin. Kasvukäytävällä sijaitsee lähes 50 % maan työpaikoista ja tehdään puolet maan yritysten liikevaihdosta. Suomen kasvukäytävä muodostaa nauhakaupunkimaisen pitkän metropolialueen jatkeen, jota pitkin on nopeaa kulkea ja jonka alueella on miellyttävää asua.

Tulevaisuuden maankäytön suunnitelmiin kuuluu kaupunki- ja kuntarakenteen kehittäminen ja tiivistäminen liikenneväylien yhteyteen. Päärata mahdollistaa tulevaisuudessa uudet asumisen ja yritystoiminnan kiinnostavat alueet. Kasvava alue rakentaa ja investoi. Yritykset laajentavat ja rakentavat uusia toimitiloja.

Lisääntynyt kysyntä avaa uusia ja merkittäviä asuntorakentamisen kohteita. Hyvinkäällä Hangonsillan rakentaminen on alkanut, Sveitsin alueen asuinrakentamisen suunnittelu on käynnistynyt ja Riihimäellä keskusta-alue tiivistyy ja kehittyy vastaanottamaan uusia asukkaita.
Alueen ostovoima kasvaa, alueella on hyvä vire.

Kuva: Idealuonnos Sveitsin uudeksi asuinalueeksi Hyvinkäällä, Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy

#6 — Meillä on hyvän elämisen elementit

Kaunis luonto, runsaat vapaa-ajanvieton mahdollisuudet ja viihtyisät asumisvaihtoehdot tuovat elämäämme laatua.

Alue tarjoaa tehokkaan cityasumisen helppouden unohtamatta mahdollisuutta toteuttaa unelma omakotitalosta riittävän kokoisine tontteineen kauniissa ympäristössä, hyvien yhteyksien varrella. Talousalue on satojen järvien ja lampien alue, jota hienot harju- ja erämaa-alueet täydentävät. Alueella on merkittäviä museoita ja mielenkiintoisia vapaa-ajanvieton mahdollisuuksia eri kohderyhmille, perheen pienemmistä senioreihin. Loppi on kuuluisa luontomatkailuun liittyvistä palveluistaan ja Riihimäki valtakunnallisista museoistaan. Hyvinkää täydentää palettia erinomaisilla golfkentillä ja kehittyvillä matkailupalveluillaan. Hausjärven kulttuuritapahtumat ihastuttavat ja yllättävät.

Matkailu- ja konferenssi- ja niihin liittyvät oheispalvelut nostavat alueen vetovoiman aivan uudelle tasolle. Hyvinkäälle, luonnonpuiston viereen, on avautunut uusi  Sveitsin viihde- ja matkailukeskus. Uusi elokuvafestivaali Red Carpet lisää myös alueen vetovoimaa ja tunnettuutta. Riihimäki tunnetaan Kesäkonserteistaan ja Kansainvälisistä Erämessuistaan. Arjen sujumista helpottavat runsaat kaupalliset palvelut kauppakeskuksineen. Kauppakeskus Willa on yksi Suomen suurimmista.

Tulevaisuuden maankäytön suunnitelmiin kuuluu kaupunki- ja kuntarakenteen kehittäminen ja tiivistäminen liikenneväylien yhteyteen. Päärata tulee mahdollistamaan tulevaisuudessa uudet asumisen ja yritystoiminnan kiinnostavat alueet.

Kuva: Kytäjä Golf Oy

#7 — Aktiivinen yritysverkostomme laittaa pyörät pyörimään

Talousalueemme on juuri sopivan kokoinen ja mahdollistaa yrityksille tärkeiden kontaktien luomisen. Tuemme monella tavalla toisiamme. Jaamme tietoa ja vinkkejä, jeesaamme ja kannustamme kasvuun.

Aktiivisessa yritysverkostossamme on valtavasti osaamista ja kokemusta. Jaamme ja välitämme tietoa, koulutamme, vaikutamme yrityksille tärkeissä asioissa. Rakennamme yhteistyön siltoja ja mahdollistamme uusia kontakteja. Alueen yrityksistä koostuva Riihimäen–Hyvinkään kauppakamari tukee yritysten kehittymistä monin eri tavoin. Aktiivinen yritysverkostomme laittaa pyörät pyörimään ja asioita tapahtumaan.

Kauppakamariverkostoon kuuluva First Round Oy kiihdyttää startupeja ja auttaa kasvurahoituksessa. Yritys palvelee myös suurempia yrityksiä startup-yhteistyössä ja IoT:n käyttöönotossa. Showroom taiteilija Rauli Mårdin kanssa tarjoaa upeat puitteet havainnollistaa uusien teknologioiden käyttöä.

Talousalueen lähihistoriaa kuvaa vahva kasvu monilla eri mittareilla. Kasvua tukee metropolialueen läheisyys ja kehitys.

Kuva: Tulevaisuusseminaari, Riihimäen–Hyvinkään kauppakamari

#8 — Tehokkaat tutkimus-, kehittämis- ja yrityspalvelumme toimivat

Korkeakoulujemme tutkimus- ja kehittämispalvelut ovat yritysten voimavara, jota muut yrityskehityspalvelumme täydentävät.

Teknologiakeskus TechVilla luo uutta osaamista ja tietoa, joista on asiakkaille välitöntä hyötyä. TechVillan asiakkaita ovat teknologiateollisuuden kasvuyritykset ja toimittajat, logistiikkakeskustoimijat sekä alan erikoisosaajat.

Katso videomme pk-yritystemme älykkäästä erikoistumisesta globaaleihin markkinoihin: Helsinki Smart Region

HAMK tekee soveltavaa tutkimusta suoraan työelämän tarpeisiin ja yritysten toimeksiannosta. Tutkimus- ja kehitystyössä toimii koko- tai osa-aikaisesti lähes 200 henkilöä yli 20 tutkimusryhmää. Keskeiset Riihimäelle sijoittuneet teknologia-alan tutkimustoiminnot liittyvät materiaalitekniikkaan, 3D-teknologioiden hyödyntämiseen, robotiikkaan, logistiikkaan ja älyliikenteeseen, teollisuuden elinkaaripalveluihin sekä digitaalisiin ratkaisuihin (mm. IoT). Yhteistyöprojekteja yritysten kanssa toteutetaan vuosittain useita kymmeniä.

Laurean tutkimus- ja kehitystoiminta on käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuusalalla.

Riihimäen Tilat ja Kehitys on elinkeino- ja kehitysyhtiö, joka kehittää yritysten toimintaedellytyksiä Riihimäellä erityisesti toimitiloja tarjoamalla ja rakennuttamalla. YritysVoimala palvelee alueen yrityksiä monin eri tavoin. Apua saavat niin toiminnassa olevat kuin myös perustettavat yritykset.

Kuva: Riihimäen kampus, HAMK

#9 — Yritysmyönteisyytemme on tunnettua

Alueellamme kunnat ymmärtävät yritystoiminnan merkityksen ja tärkeyden aluekehitykseen. Tämä näkyy mm. kaavoituksessa ja mahdollistavassa elinkeinopolitiikassa.

Talousalueella on vahva usko tulevaisuuteen. Sitä todistavat kuntien huomattavat investointihankkeet. Kunnat kehittävät infrastruktuuriaan, joka puolestaan mahdollistaa yritysten kasvu- ja laajentumistarpeet. Hyvänä esimerkkeinä Hyvinkäällä HUSin sairaalan 60 Me:n laajennushanke ja Riihimäellä Valio Oy:n tuotanto- ja logistiikkakeskittymän rakentaminen ja 170 M€:n investointi.

Näiden lisäksi työn alla on lukuisia yksityisten rakennuttajien asuntotuotantohankkeita ja merkittävää toimitilarakentamista. Meneillään on myös selvittely- ja suunnittelutyöt Sveitsin alueen asuntorakentamisen kehittämiseksi Hyvinkäällä ja aseman seudun asuntorakentaminen Riihimäellä.
Hyvinkään viihdekeskus; Hotel Sveitsi, elokuvateatterit ja elämyspalvelut lisäävät alueen vetovoimaa entisestään.

Kuva: Valion uusi välipalatehdas Riihimäellä, Valio Oy

#10 — Julkiset palvelumme ovat nykyajassa

Alueellamme arki sujuu ja palvelut toimivat. Meillä lapsesi voi aloittaa koulunsa englanninkielellä ja robotiikkaopetus on todellisuutta.

Hyvinkään–Riihimäen talousalueella saat kaiken; metropolialueen läheisyyden, hyvät ja toimivat yritysalueet liikenteen solmukohdassa, rauhallisen ja turvallisen asuinympäristön, hyvät varhaiskasvatuspalvelut ja opiskelumahdollisuudet sekä monipuoliset kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut.

Suomalainen opetuksen taso on parasta maailmassa. Hyvinkäällä on hieno mahdollisuus hakea englanninkieliseen ja ruotsinkieliseen perusopetukseen. Riihimäki on edelläkävijän roolissa panostanut voimakkaasti robotiikkaopetukseen peruskoulussa. Alueella tarjotaan varhaiskasvatusta päiväkodeissa myös englannin- ja ruotsinkielellä.

Hyvinkään–Riihimäen alueella toimii kolme valtakunnallista museota; Suomen Rautatiemuseo, Suomen lasimuseo ja Suomen metsästysmuseo ja joukko muita kiinnostavia museoita, kuten Hyvinkään taidemuseo ja Riihimäen taidemuseo. Lasten ja nuorten taiteen opetusta ja kulttuuria tarjoaa kulttuurikeskus Villa Arttu.

Muita kulttuurielämyksiä tuottavat mm. vuoden teatteriksi valittu Riihimäen teatteri ja konsertti- ja kulttuurikeskus Hyvinkääsali. Kiinnostavia kesäisiä kulttuuritapahtumia ovat myös hieno musiikkifestivaali Riihimäen Kesäkonsertit Riihimäellä ja elokuvafestivaali Red Carpet Hyvinkäällä sekä vetovoimaiset kesäteatterimme Hausjärvellä ja Lopella.

Hyvinkään–Riihimäen alueella on loistavat mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti eri urheilulajeja jalkapallosta avantouintiin ja maastopyöräilystä ilmailuun. Luonnossa liikkumiseen käytössä ovat vertaansa vailla olevat liikuntareitistöt.

Kuvat:
Hyvinkään uusi sairaala, Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen Oy
Kenttäkadun uusi päiväkoti, Hyvinkään kaupunki
Taidelasin valmistusta Riihimäellä, Lasistudio Mafka&Alakoski
Riihimäen Teatterin esitys, kuvaaja Jukka Salminen
Talviurheilua, Hyvinkään kaupunki
Kytäjä–Usmin retkeilyalue, Hyvinkään kaupunki
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu Hyvinkäällä
Asuntomessualuetta Metsäkaltevassa, Hyvinkään kaupunki